Як приготувати грибний соус - рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Макарони - універсальний гарнір для дуже багатьох страв, але просто так їх їсти не смачно - потрібно думати, чим заправити. УНІАН пропонує оригінальний рецепт з TikTok і показує, як зробити вершково-грибний соус, який ідеально підійде до будь-якого сорту пасти.

Елементарний грибний соус - рецепт

Інгредієнти на грибний соус до макаронів:

  • 400 г коричневих і білих грибів;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 тертих зубчики часнику;
  • 2 столових ложки олії;
  • 1 чайна ложка вершкового масла;
  • 250 мл овочевого бульйону;
  • 200 мл вершків;
  • 2 столові ложки петрушки, подрібненої;
  • сіль, перець, порошок паприки;
  • 1 ч. л кукурудзяного крохмалю.

Записуйте, як приготувати вершково-грибний соус для спагетті.

Відео дня

Соус грибний готується тільки з чистих продуктів, тому очистіть гриби, відріжте трохи ніжки і наріжте гриби скибочками. Розігрійте сковороду з оливковою олією і вершковим маслом, обсмажте цибулю і часник до прозорості. Потім обсмажте шматочки грибів. Залийте овочевим бульйоном. Добре перемішайте і додайте вершки. 

Тушкуйте на середньому вогні 3-4 хвилини. Додайте перець, порошок паприки і сіль. Для загустіння змішайте кукурудзяний крохмаль з водою і теж додайте на сковороду. Одну столову ложку подрібненої петрушки викладіть до страви, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. Відваріть пасту до готовності, зверху розмістіть грибний соус з вершками. Другу половину від зазначеної кількості зелені можна додати при подачі страви на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини: