Макарони - універсальний гарнір для дуже багатьох страв, але просто так їх їсти не смачно - потрібно думати, чим заправити. УНІАН пропонує оригінальний рецепт з TikTok і показує, як зробити вершково-грибний соус, який ідеально підійде до будь-якого сорту пасти.
Елементарний грибний соус - рецепт
Інгредієнти на грибний соус до макаронів:
- 400 г коричневих і білих грибів;
- 1 велика цибулина;
- 2 тертих зубчики часнику;
- 2 столових ложки олії;
- 1 чайна ложка вершкового масла;
- 250 мл овочевого бульйону;
- 200 мл вершків;
- 2 столові ложки петрушки, подрібненої;
- сіль, перець, порошок паприки;
- 1 ч. л кукурудзяного крохмалю.
Записуйте, як приготувати вершково-грибний соус для спагетті.
Соус грибний готується тільки з чистих продуктів, тому очистіть гриби, відріжте трохи ніжки і наріжте гриби скибочками. Розігрійте сковороду з оливковою олією і вершковим маслом, обсмажте цибулю і часник до прозорості. Потім обсмажте шматочки грибів. Залийте овочевим бульйоном. Добре перемішайте і додайте вершки.
Тушкуйте на середньому вогні 3-4 хвилини. Додайте перець, порошок паприки і сіль. Для загустіння змішайте кукурудзяний крохмаль з водою і теж додайте на сковороду. Одну столову ложку подрібненої петрушки викладіть до страви, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин. Відваріть пасту до готовності, зверху розмістіть грибний соус з вершками. Другу половину від зазначеної кількості зелені можна додати при подачі страви на стіл.