Для забезпечення правопорядку на підтопленій дощами Буковині особовий склад міліції області переведено на посилений режим несення служби, в разі необхідності в регіон можуть бути направлені додаткові сили МВС.

Як повідомили УНІАН у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, відповідне розпорядження сьогодні підписав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій ПОПКОВ.

За даними ДЗГ, також буде розгорнуто діяльність оперативного штабу УМВС та аналогічних штабів у районних управліннях міліції. Разом з тим керівництву УМВС в Чернівецькій області доручено вжити додаткових заходів щодо забезпечення громадського порядку, безпеки дорожнього руху, недопущення випадків розкрадання та мародерства державного, особистого майна, культурних та інших цінностей у районах, які постраждали від стихійного лиха.

Відео дня

Відповідно до розпорядження буковинська міліція також повинна забезпечити організацію дорожнього руху щодо безперебійного в‘їзду до зон надзвичайних ситуацій транспорту, задіяного для рятувальних та інших робіт. У межах повноважень буде надаватися допомога Державній службі ветеринарної медицини, санітарно-епідеміологічній службі в здійснені комплексу першочергових заходів, спрямованих на забезпечення ветеринарного, епізоотологічного й епідеміологічного благополуччя в постраждалих районах.

Водночас в МВС зазначили, що питання евакуації, в тому числі й державних установ, все ще залишається відкритим.

Як повідомлялося раніше, у результаті сильних дощів зі шквальним вітром, які пройшли в ніч з 19 на 20 червня на території Чернівецької області найбільшої шкоди зазнали Кіцманський, Заставнівський, Хотинський, Новоселицький та Вижнівський райони області. Всього у регіоні залишаються підтопленими 173 присадибні ділянки, 26 подвір‘їв житлових будинків, 6 житлових будинків. Відключено від електропостачання 10 населених пунктів в Новоселицькому, Глибоцькому та Кельменецькому районах.