false

Напередодні традиционого зимового розпродажу в сервісі цифрової дистрибуції Steam, який стартує вже завтра, компанія Valve назвала номінантів на щорічну премію The Steam Awards 2018, відібраних за результатами голосування під час недавнього осіннього розпродажу. Голосування відкриється вже завтра і триватиме до третього січня, імена переможців ми дізнаємося в лютому.

Премія The Steam Awards 2018 буде вручатися у восьми категоріях. На головну нагороду — «Гра року» за версією користувачів Steam претендують PlayerUnknown's Battlegrounds, Monster Hunter: World, Kingdom Come: Deliverance, Hitman 2 і Assassin's Creed Odyssey.

Відео дня

Нижче трохи детальніше розповімо про кожного з претендентів.

false

PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds (скор. PUBG) — багатокористувальницька онлайн-гра в жанрі королівської битви, яка розробляється і видається студією PUBG Corporation, дочірньою компанією корейського видавця Bluehole. Гра заснована на попередніх модифікаціях для інших ігор, створених Бренданом Гріном (англ. Brendan Greene) під псевдонімом «PlayerUnknown», концепція яких була натхненна японським фільмом «Королівська битва» 2000 року. У підсумку це привело до створення самостійної гри, де Грін виступив в якості ведучого геймдизайнера. У грі до 100 гравців, які десантуються на острів, після чого шукають спорядження і зброю, щоб убити інших учасників і при цьому самим залишитися в живих. Доступна безпечна зона на внутрішньоігровий карті згодом починає зменшуватися, роблячи доступний простір більш тісним, щоб зіштовхувати їх між собою. Останній виживший гравець або команда перемагає в раунді.

false

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World — гра в жанрі Action/RPG, що розробляється і видається японською компанією Capcom для платформ PlayStation 4, Xbox One і Windows. Це п'ята частина серії ігор Monster Hunter. Гра була анонсована на прес-конференції PlayStation на виставці Electronic Entertainment Expo 2017. Гра випущена в усьому світі 26 Січня 2018 року, в Японії гра вийшла тільки на PlayStation 4. На відміну від попередніх ігор серії, гра повинна надати гравцям можливість переміщатися по світу гри вільно, без екранів завантаження між локаціями. Вона підтримує кооперативний режим з можливістю спільної гри до чотирьох гравців, причому гравці з Японії та західних країн можуть грати разом один з одним.

false

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance (рос. Прийде Царство:Звільнення) — однокористувальницька комп'ютерна рольова гра від першої особи з відкритим світом, розроблена чеської студією Warhorse Studios і випущена компанією Deep Silver для платформ PlayStation 4, Xbox One і Microsoft Windows в 2018 році. Особливістю гри є наголос на історичну достовірність: у грі детально відтворені одяг, озброєння, архітектура і суспільний устрій середньовічної Чехії.

Дія гри відбувається в королівстві Богемія в 1403 році на тлі конфлікту між королем Вацлавом IV та його братом Сигізмундом. На початку гри половецькі найманці Сигізмунда розоряють шахтарське поселення Срібна Скаліца. Головний герой Індржих, син коваля, втрачає батьків при нальоті і потрапляє на службу до пана Радцигу Кобилі, очолює опір проти Сигізмунда. У спробі помститися вбивцям батьків Індржих виявляється втягнутим в змову з метою відновити на троні законного короля Вацлава IV. Як гра з відкритим світом, Kingdom Come: Deliverance дозволяє гравцеві вільно подорожувати по доступній йому області середньовічної Чехії, самостійно знаходячи цікаві місця і завдання.

false

Hitman 2

Hitman 2 (стилізовано під HITMAN 2) — комп'ютерна гра в жанрі стелс-екшен, розроблена датській студії IO Interactive. Видавцем гри є WB Games, а реліз відбувся 13 листопада 2018 року. Це сьома за рахунком гра у франшизі. На відміну від попередньої частини серії гра не поділена на епізоди.

Ігровий процес Hitman 2 схожий на геймплей ігри 2016 року. Агент 47, контрактний вбивця, що працює в Міжнародному контрактному агентстві (ICA), відправляється в різні місця по всьому світу для усунення цілей. У грі буде шість місій, дії яких будуть відбувається в шести різних точках світу. Одна з місій в грі буде проходити на гоночній трасі в Маямі, США. У грі представлені казуальні гаджети, які можна використовувати для візуалізації NPC. Також знову буде повернуто в гру валізу, яка дозволяє гравцеві приховати і носити велику зброю публічно, не викликаючи підозр.

false

Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey  Кредо асасина: Одіссея) — мультиплатформенна комп'ютерна гра в жанрі Action/RPG, розроблена студією Ubisoft Quebec і видана компанією Ubisoft. Є одинадцятою грою в серії ігор Assassin's Creed. Реліз відбувся 5 жовтня 2018 року на платформах Windows, PlayStation 4, Xbox One, а також Nintendo Switch (тільки в Японії).

Події гри розгортаються в епоху Давньої Греції під час Пелопоннеської війни. Assassin's Creed Odyssey стала приквелом Assassin's Creed Origins. Гравцеві надані на вибір два головних героя: спартанські найманці Алексиос і Кассандра, які є нащадками легендарного царя Леоніда.

Повний список номінацій та претендентів на The Steam Awards 2018

Що цікаво, в цьому році Valve вирішила виключити себе з категорії «Кращий розробник», одночасно збільшивши число номінантів до десяти. Нижче наводимо повний список номінацій та претендентів.

Гра року: PlayerUnknown's Battlegrounds, Monster Hunter: World, Kingdom Come: Deliverance, HITMAN 2, Assassin's Creed Odyssey

Гра року у віртуальній реальності: The Elder Scrolls V: Skyrim VR, VRChat, Beat Saber, Fallout 4 VR, Superhot VR

Номінація "Улюблене детя": Dota 2, GTA V, No man's Sky, Path of Exile, Stardew Valley

Найкраще оточення: The Witcher 3: Wild Hunt, Subnautica, Shadow of the Tomb Raider, Far Cry 5, Dark Souls III

Друг пізнається у грі: Counter-Strike: Global Offensive, Tom clancy's Rainbow Six Siege, PAYDAY 2, Dead by Daylight, Overcooked! 2

Краща альтернативна історія: Wolfeinstein II: The New Colossus, Assassin's Creed Odyssey, Hearts of Iron IV, Sid meier's Civilization VI, Fallout 4

Джерело машинних веселощів: Euro Truck Simulator 2, Rocket League, NieR:Автоматів, Factorio, Space Engineers

Кращий розробник: CD PROJEKT RED, Ubisoft, Bethesda, Rockstar Games, Digital Extremes Ltd., Square Enix, Capcom, Paradox Interactive, BANDAI NAMCO Entertainment, Klei