Вчені космічного агентства NASA знайшли "супер-Землю", яка вдвічі більше нашої планети. Дослідники підозрюють, що там може існувати життя.

Читайте такожPolitico: Командир «Аполлон 8» не вірить у здатність людства колонізувати Марс

Про це йдеться на сайті NASA. Надзвичайно велика планета знаходиться в сузір'ї Тельця на відстані 226 світлових років. Експерти кажуть, що ця скеляста планета може бути багата на газ, і вона схожа на Нептун.

"Супер Землю" відкрили двоє студентів - випускниця Адіна Файнштейн з Чиказького університету і Макенна Брістоу, студентка Університету Північної Кароліни Ешвілл. Вони працювали стажистами разом з Джошуа Шлидером, який є астрофізиком в Центрі космічних польотів імені Годдарда НАСА в Грінбелті, пишет ТСН.

Допитливі учні зробили висновок, проаналізувавши дані, зібрані телескопом Кеплер, в пошуках доказів транзитів, які являють собою регулярне затемнення зірки.

Під час дослідження даних з четвертої серії спостережень з місії Кеплер К2 вони помітили, що існує два ймовірних планетарні транзити. Однак їм потрібно було побачити третій, щоб вони могли заявити про існування планети напевно.

Нарешті астрономи знайшли на Exoplanet Explorers, що дозволяє дивитися на спостереження Kepler K2. Тут молоді вчені знайшли потрібний третій транзит.

Файнштейн і її колеги не могли повірити, що вони пропустили цю інформацію. Тепер планету спробують дослідити детальніше.