Зворотний квиток на Землю Маск обіцяє зробити безкоштовним / фото @elonmusk

Глава SpaceX Ілон Маск спрогнозував, що вартість польоту на Марс у майбутньому складе всього 100 тисяч доларів.

Про це він написав у Twitter.

Читайте такожМаск показав двигун для польоту на Марс (відео)

Відео дня

Маск зазначив, що в один прекрасний день, коли подорожі на Марс стануть реальністю і перельоти на Червону планету почнуть виконуватися на регулярній основі, квитки в обидві сторони можна буде придбати від $500 тис. до $100 тис. За словами Маска, це досить доступна ціна для людей з розвинених країн.

«Все залежить від обсягу, але я впевнений, що політ на Марс (зворотний квиток безкоштовний) в один прекрасний день буде коштувати менше ніж 500 тис. доларів і, можливо, навіть нижче 100 тис. доларів. Досить низька вартість, щоб більшість людей в країнах з розвиненою економікою могли продати свій будинок на Землі й переїхати на Марс, якщо захочуть», - написав він.

Враховуючи його слова про те, що така ціна дозволить багатьом охочим продати свій будинок на Землі й переїхати на Марс, можна припустити, що Маск говорить не про перші туристичні польоти, а про час, коли колонізація стане реальністю. На даний момент про будь-які терміни та суми відносно польотів на Марс говорити рано.

Нагадаємо, днями суд у швейцарському Базелі визнав банкрутом компанію Mars One Ventures, яка планувала відправити колонізаторів на Марс. Засновник проекту Бас Лансдорп заявив, що зараз намагається «знайти прийнятне рішення» в переговорах з усіма зацікавленими сторонами, щоб врятувати проект.

Спочатку запуск планувався на 2022-й рік, пізніше його перенесли, спочатку на 2024-й, а потім на 2026-й рік. Кандидатом у команду колоністів міг бути будь-хто - організатори стверджували, що отримали сотні тисяч заявок, з яких у 2015 році були обрані 100 осіб.

Mars One неодноразово критикувався вченими й космічними фахівцями, що вказують на технічну нездійсненність проекту в сучасних реаліях і недостатнє залучення інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2018 року Ілон Маск і інші представники SpaceX провели зустріч із провідними планетологами Землі, на яких вони обговорили плани бізнесмена за колонізації Марса.