Проект Mars One неодноразово критикувався вченими й космічними фахівцями / NASA

Суд у швейцарському Базелі визнав банкрутом компанію Mars One Ventures, яка планувала відправити колонізаторів на Марс.

Творець проекту Бас Лансдорп заявив, що зараз намагається «знайти прийнятне рішення» в переговорах із усіма зацікавленими сторонами, щоб врятувати проект, повідомляє Медуза з посиланням на Engadget.

Проект Mars One з'явився в 2011 році. Лансдорп планував побудувати космічний корабель і відправити на Марс кілька людей, щоб вони заснували на планеті постійну колонію. Їх повернення на Землю не планувалося.

Відео дня

Читайте такожКолонізація Марса: названо три причини, чому не варто летіти на Червону планету

Спочатку запуск планувався на 2022-й рік, пізніше його перенесли, спочатку на 2024-й, а потім на 2026-й рік. Кандидатом в команду колоністів міг бути будь-хто - організатори стверджували, що отримали сотні тисяч заявок, із яких у 2015 році були обрані 100 осіб.

Mars One неодноразово критикувався вченими й космічними фахівцями, що вказують на технічну нездійсненність проекту в сучасних реаліях і недостатнє залучення інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2018 року Ілон Маск і інші представники SpaceX провели зустріч із провідними планетологами Землі, на яких вони обговорили плани бізнесмена за колонізації Марса.