Буря пов'язана з наближенням до Землі швидкого потоку сонячного вітру / vladtime.ru

Друга за силою за поточний рік магнітна буря зафіксована по всій Землі.

Про це повідомляють вчені лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту академії наук, передають "РИА Новости".

"Досить помітне посилення геомагнітної активності реєструється в даний час одночасно майже всіма станціями спостереження на нашій планеті", - йдеться на сайті інституту.

Відео дня

Читайте такожВчені показали, який малі вигляд предки людей 3,8 мільйона років тому

Магнітна буря почалася ще 31 серпня і триватиме до ранку вівторка. Максимальні сплески, які фіксуються науковцями, становлять два бали за п'ятибальною шкалою. Вона пов'язана з наближенням до Землі швидкого потоку сонячного вітру. "Деяким сюрпризом, проте, стало ранній початок бурі, яке очікувалося не раніше неділі, а також її сила - прогноз був лише на бурю звичайного для цього року мінімального першого рівня", - йдеться в повідомленні.

Відбувається магнітна буря стала другою за силою в цьому році. Зазначається, що "велика подія зареєстрована за минулі вісім місяців лише одного разу - в травні поточного року, коли буря досягла рівня 3 з 5".

"Враховуючи досить велику швидкість поточного потоку, а також стабільну обстановку на Сонці, з великою ймовірністю він повторно прийде до Землі наприкінці вересня, 27-28 числа. Чи повториться в дані дні буря поточної сили, чи за цей час швидкість течій плазми знизиться, сказати зараз важко", - заявляють вчені.