Точна копія киці моргає, рухає лапами, реагує на рух і дотик / Riverspring MLTC

Літнім пацієнтам оздоровчої бази RiverSpring у США пропонують доглядати за роботами-котами, аби надміру не виснажувати пенсіонерів.

66-річна С’юзен Гарелік два роки тому попрощалась із 14-річним котом і впала у депресивний стан. Однак півроку тому працівники бази подарували їй високотехнологічне кошеня, пише New York Post.

Читайте такожВчені з'ясували силу укусу тиранозавра

Відео дня

Програма «RiverSpring at Home» спрямована на те, щоб допомогти людям похилого віку впоратися із самотністю, а догляд за живими тваринами може стати для них складним завданням.

Точна копія киці моргає, рухає лапами, реагує на рух і дотик.

«Вона нявкає і муркоче, як справжня кішка», – додала Гарелік.

Пацієнтів бази забезпечують не тільки котами, а й собаками. Спеціалісти стверджують, що терапевтичні рухи тварин мають цілющі властивості.

Крім того, таких домашніх улюбленців не треба ні годувати, ні вигулювати. Також вони не викликають алергічних реакцій.

У 18 пенсіонерів – роботи-коти, у 7 – собаки.

У компанії пояснюють, що намагаються заспокоювати людей тваринами, а не ліками.

Механічні друзі можуть допомогти в депресії, тривозі, збудженні чи слабоумстві.

«Моя сім’я каже, що це найкраще, що коли-небудь зі мною траплялося. Принцеса не може мене любити так, як моя покійна кішка, але вона мені дуже допомогла і робить мене щасливою», – підсумовує Гарелік.

Як повідомляв УНІАН, американська компанія MegaBots виставила на аукціон eBay 15-тонного двоярусного бойового робота Eagle Prime у зв’язку з тим, що готується до процедури банкрутства.