Ілюстрація / REUTERS

Хакери отримали доступ до смартфонів високопоставлених чиновників і військових із США і країн-союзників.

Доступ до телефонів їм вдалося отримати через уразливість у месенджері WhatsApp, повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

За їх словами, під хакерську атаку потрапили користувачі з 20 країн, у тому числі, США, Об'єднаних Арабських Еміратів, Пакистану, Індії і Мексики.

Відео дня

Раніше WhatsApp, який належить Facebook, подав позов до ізраїльського розробника NSO Group, звинувативши його в стеженні за користувачами. Позов поданий до суду штату Каліфорнія.

Читайте такожМожуть навмисно залишати уразливості: Дуров розкритикував WhatsApp через проблеми з безпекою

За версією компанії, NSO Group створила програму, за допомогою якої хакери змогли виявити вразливість WhatsApp і отримати доступ до листування не менше ніж 1400 осіб. У позові вказується, що цілями атаки були політичні діячі, правозахисники, журналісти, адвокати, а також опозиційні політики, дипломати і високопоставлені представники іноземних урядів.

У NSO Group відкинули звинувачення, заявивши, що її продукти створені для допомоги правоохоронним органам у затриманні злочинців.

Про уразливість у WhatsApp, які дозволяли за допомогою голосових дзвінків встановлювати на смартфон програму-шпигуна, у травні писала Financial Times. Найчастіше встановлювалася програма Pegasus, розроблена NSO Group.