Штучний інтелект навчився писати важку музику / Instagram - wackenopenair.official

Нейромережа групи Dadabots навчилася генерувати і виконувати музику в стилі дез-метал. Тексти пісень нейромережі присвячені в основному знищенню людей.

Читайте такожНейромережа вчиться розшифровувати давньогрецьке лист

Як повідомляє Naked Science, музика нейромережі завжди доступна на стрімі в Youtube-каналі Dadabots. Хоча творчість нейромережі може бути цікавою лише шанувальникам жанру, трансляція демонструє можливості штучного інтелекту.

Зазначається, що проект Dadabots складається з двох осіб – Зака Зуковські та Сі Джея Карра. Вони вже не перший рік працюють над штучною музикою (в основному, важкою). Так, у 2017 році Зуковські і Карр опублікували статтю про генерацію нейромережею мат-року та блек-металу.

Для створення музичного стріму була використана нейромережа GPT-2 від компанії OpenAI. Через нейромережу пропустили 40 Гб постів з Reddit, а потім «провели тонке налаштування» на треках відомого дез-метал гурту Cannibal Corpse. Тематика пісень цього колективу обертається навколо смерті, насильства, жорстокості та канібалізму.

Так алгоритм навчився писати відносно осмислені тексти. За словами розробників, спочатку нейромережа постійно звалювалась в політику.

«Нам довелося все це трохи фільтрувати... тепер нейромережа просто вбиває людей», — напівжартома каже Сі Джей Карр.

Сам «вокал» нейромережі поки не пов'язаний з текстами, за нього відповідає окремий алгоритм, що генерує гроулінг (особлива вокальна техніка, характерна для важкої музики). Проте, трансляція супроводжується субтитрами.

Раніше нейромережу навчили «роздягати» жінок на фотознімках. Творець технології в анонімному листуванні розповів, що технологія заснована на алгоритмі pix2pix з відкритим вихідним кодом, який був розроблений в Каліфорнійському університеті.

Для навчання нейромережі використовувалося понад 10 тисяч фотографій оголених жінок.