Олександр Комаров, президент компанії Київстар, і Ян Пітер де Йонг, генеральний директор Мicrosoft Україна, визначили можливості об'єднання потужностей і експертизи обох компаній, які дозволять працювати спільно над створенням і розвитком майбутніх технологічних проектів і сприяти таким чином цифровий трансформації бізнесу в Україні.

Олександр Комаров, президент Київстар, коментує: «Ми пишаємося тим, що Київстар пропонує своїм клієнтам новітні технології для реалізації їх майбутніх амбіцій. Ми раді працювати з Мicrosoft над комплексними клієнтськими проектами, в основі яких лежать технології і можливості IoT, великі дані, штучний інтелект та хмарні обчислення. Це говорить про те, що ми впевнено проходимо намічений план трансформації від традиційного мобільного оператора до оператора діджитал-рішень».

В рамках меморандуму про взаєморозуміння компанії домовилися:

Відео дня

спільно розробляти і просувати конвергентні корпоративні рішення в області IoТ, Big Data , AI та хмарних обчислень;

об'єднати потужності і можливості Київстар з провідними технологіями Microsoft для запуску рішень на базі AI;

за погодженим планом спільно розробляти інноваційні рішення IoT на платформі Microsoft Azure, які будуть підкріплені аналізом даних, передовими технологіями мобільного зв'язку та обчислювальними можливостями.

«Ми сподіваємося, що наші спільні плани прискорить процес цифрової трансформації українського бізнесу. Завдяки партнерству з Київстар цифрові технології і можливості Microsoft стануть доступними ще більшій кількості користувачів, а рішення будуть ще більш конкурентоспроможними і орієнтованими на клієнта». - доповнює Ян Пітер Де Йонг, генеральний директор Microsoft Україна.

Довідка про компанію:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G для близько 26,4 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) Компанія забезпечує умови для цифрової трансформації в епоху «інтелектуальної хмари» та «інтелектуальних технологій.  Місія компанії — надати можливість кожній людині та організації на планеті досягти більшого.