Ілюстрація / REUTERS

Компанія Google недавно випустила свою останню стабільну версію Chrome. Chrome 79 пропонує безліч функцій, основні з яких - заморожування вкладок і захист від фішингу.

Проте, в останній версії браузера виявлені витіки паролів користувачів, передає Новое время.

Компанія очікувала, що 50% користувачів зіткнуться з цією проблемою, проте поки постраждали лише 15%, в основному - з Індії. На даний момент компанія обговорює правильну стратегію вирішення проблеми.

Відео дня

Браузер вже почав повідомляти постраждалих користувачів. Якщо ви один з них, ви отримаєте спливаюче вікно з проханням негайно змінити паролі. Попередження вже почало поширюватися для індійських користувачів.

Читайте такожGoogle пообіцяв $1,5 мільйона за злом нового Android

Спливаюче попередження з’являється, коли користувач намагається відвідати уразливий веб-сайт. Користувачі отримують попередження на всіх пристроях, включаючи мобільні телефони і ноутбуки.

У ньому йдеться: «Змініть свій пароль. Порушення даних на сайті або в додатку розкрило ваш пароль. Chrome рекомендує змінити пароль для сайту. Варто відзначити, що компанія відновила розгортання Chrome 79 з виправленням помилки».

На даний момент в Google не прокоментували, чи будуть відновлені втрачені дані порушених користувачів чи ні. Проте, новий патч усунув проблему, і браузер вже можна оновлювати.

Нагадаємо, раніше експерти з кібербезпеки назвали найгірші паролі 2019 року.