Ілюстрація / REUTERS

Соціальна мережа Facebook буде видаляти відео, змінені за допомогою штучного інтелекту, повідомляється в блозі компанії.

Зокрема, мова йде про відео, в яких використовується технологія діпфейк, що дозволяє накладати зображення на вихідні відеоролики.

«Хоча ці відео все ще рідкість в інтернеті, вони представляють серйозну проблему для нашої галузі і суспільства, оскільки їх використання збільшується», - зазначила віце-президент Facebook з управління глобальною політикою Моніка Бікерт.

Відео дня

Читайте такожШтучний інтелект Instagram буде попереджати про образливі пости

Для визначення маніпулятивних відео в Facebook будуть користуватися двома критеріями.

  • Відео було змінене неочевидним для звичайного глядача чином, змушуючи користувача думати, що герой відео сказав слова, які він насправді не говорив.
  • Відео було створено за допомогою штучного інтелекту або машинного навчання, який об'єднує, замінює або накладає контент на відео.

У Facebook стверджують, що не будуть видаляти гумористичні і пародійні ролики. У компанії відзначили, що не відповідні новим правилам соцмережі ролики будуть доступні для додаткової перевірки незалежними фактчекерами, з якими Facebook уклав відповідні угоди.