Поїдання мертвої плоті людини характерно для домашніх котів / фото УНІАН

Зголоднілі коти можуть їсти тіла мертвих людей у деяких випадках. Хоч така поведінка нечасто документується.

Про це повідомляє Science alert.

Згідно з новим дослідженням, дикі кішки раз-по-раз поверталися до людських тіл, щоб відхопити шматок гнилої плоті. Що зафіксували камери відеоспостереження дослідницького центру в Колорадо.

Відео дня

Читайте такожЛюдський вид міг стати менш волохатим через гидливість жінок

У таких центрах науковці навмисне лишають тіла людей просто неба, аби спостерігати за їхніми змінами, що допомагає судмедекспертам краще визначати час і причину смерті.

Перший кіт – смугастий – почав навідувати тіло 79-річної жінки. Пошкодження трупу вказують, що кішка зосередила свою увагу на м’яких тканинах лівої руки та грудної клітки – в основному на шкірі та жирі.

Кіт повертався щоразу протягом 35 днів до тіла жінки, попри наявність на території ще 40 трупів.

Інший кіт – чорний – відвідав тіло 70-річного чоловіка. Тварина їла м’які тканини лівої руки, плеча і живота вздовж розтину. Кішка поверталась на 10-ту і 16-ту добу, а зникла приблизно за місяць. Як і попередня тварина, кіт не цікавився іншими тілами.

Обидві кішки «вподобали» тіла відносно раннього розпаду.

Поїдання мертвого тіла людини котом нечасто документується. Зазвичай це характерно для домашніх кішок, зачинених в одному приміщенні з померлим господарем.

Спостереження у дикій природі можуть допомогти зрозуміти роль кішок в екосистемі та ефективніше визначати причини й час смерті для судових медекспертів, пояснили науковці.