Раніше вчені вважали, що пляшку вояки використовували для пива, води або для зберігання цвяхів / cnn.com

Вчені припускають, що знайдена біля залишків багаття офіцерського форту Вірджинії (США) пляшка могла використовуватися в окультизмі. За однією з версій, її використовували як талісман від злих духів.

Про це повідомляє CNN.

Науковці встановили приблизний вік знахідки – часи громадянської війни у США. Усередині пляшки були виявлені часточки нігтів й, імовірно, сечу. Втім, провести детальну експертизу не вдалось через брак мінімального вмісту.

Відео дня

Читайте такожВчені встановили, що за всі емоції людини відповідає зона мозку розміром 3 сантиметри

Зважаючи на військові обставини, місце знаходження й наявність всередині цвяхів, дослідники припустили, що предмет могли використовувати тодішні солдати для захисту від відьом.

Вчені також пояснили, що обереги від нечистої сили у 1860-х часто розкладали поруч багать і димоходів.  

Починаючи з Середньовіччя люди на Британських островах та інших місцях намагалися відігнати злих духів, наповнюючи банки та інші місткості волоссям, сечею, нігтями тощо. Пращури вірили, що вміст поглине й полонить злий дух.

Раніше вчені вважали, що пляшку вояки використовували для пива, води або для зберігання цвяхів. Але й припускали окультні використання.

Однак дослідники наголошують, що це є черговою гіпотезою, оскільки через тріщину в пляшці окремі докази, які могли б вказувати на застосування предмету, випарувалися.