Магнітосфера Землі буде збуджена з-за впливу Сонця / фото geocenter.info

Завтра, 6 лютого, магнітосфера Землі буде збуджена через вплив Сонця.

Згідно з розрахунками Фізичного інституту імені П. Н. Лебедєва РАН, в період з 2 по 4 лютого 2020 року прогнозуються чергові спалахи на Сонці. Це означає, що через кілька днів, тобто 5-6 лютого, на Землі почнуться магнітні бурі.

При цьому геомагнітна активність буде слабкою і не досягне рівня самої слабкої магнітної бурі G1.

Магнітні бурі у лютому: завтра на нас чекає небезпечна дата

Як уберегти організм від впливу магнітних бур

Читайте такожВчені роками спостерігали за рідкісними саламандрами: вони не можуть рухатися кілька років

Щоб залишатися в тонусі і мінімізувати негативний вплив магнітних бур, фахівці радять в цей період дотримуватись простих порад. Так, цей час краще провести в спокої, уникаючи стресових ситуацій і надмірних навантажень - як фізичних, так і емоційних.

Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі. Для поліпшення самопочуття у такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему.

Дотримуйтесь меню, що складається з легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих і занадто солоних страв. Варто відмовитися від алкоголю і кави, замість цього пити більше води і заспокійливі чаї.

У разі погіршення самопочуття і неможливості з цим впоратися, краще не зволікати і звернутися за допомогою до кваліфікованого фахівця.

Медики радять намагатися зберігати гарний позитивний настрій, перебувати в колі близьких людей, спілкування з якими виключить ризик виникнення будь-яких конфліктних ситуацій.