Ілюстрація REUTERS

Twitter оголосив про зміни в політиці безпеки у зв'язку з поширенням коронавірусу. Соцмережа почне видаляти публікації, які «можуть піддати ризику зараження людей».

Про це пише Techcrunch.

Читайте такожFacebook, Google, Twitter і YouTube разом боротимуться з фейками про коронавірусПід заборону потрапляють повідомлення, які сприяють поширенню інфекції. Наприклад, твіти з запереченням експертних вказівок по боротьбі з Covid-19, заохочення неефективних методів лікування, а також введення в оману, шляхом публікації неправдивої інформації від особи органів охорони здоров'я та експертів.

Відео дня

Також видаленню піддасться повідомлення про неефективність дистанціювання під час спалаху захворювання. Аналогічним чином вчинять з твердженнями, що «коронавірус – це шахрайство». Крім того, буде заборонено виділення будь-яких рас чи національностей на тлі спалаху Covid-19. Як приклад привели публікацію Джона Макфі про те, що «чорношкірі не можуть захворіти на коронавірус».

Ще соцмережа може вимагати видалити твіт про вжиття відбілювача, навіть якщо він написаний в жарт. На думку компанії, подібні публікації можуть завдати шкоди здоров'ю, якщо їх вирвати з контексту.

Раніше УНІАН повідомляв, що Вселенський патріарх наказав церквам припинити служби до кінця березня через коронавірус.