glavcomНовий додаток для смартфонів / фото facebook.com/pavlo.kolotvin

Одеські розробники представили новий додаток для смартфону PolitScanner, який дозволяє користувачу дізнатися інформацію про декларації, біографію, передвиборчу програму та доходи політика.

Про цю розробку повідомив регіональний представник організації Павло Колотвін. Додаток сканує обличчя політика, розпізнає його та відразу показує всю інформацію про нього. Це дуже зручно, адже тепер не потрібно самостійно шукати дані кожного політика в Інтернеті. Розпізнавання обличчя також працює з плакатами, листівками, газетами тощо.

Над створення застосунку працювали понад року. Аналогів такого додатку в інших країнах немає - це інноваційна розробка українських активістів.

Відео дня

За словами розробників додатку, він допоможе підвищити інтерес молоді до політики та полегшить пошук інформації про кожного політика.
Зараз застосунок доступний у 13 містах України: в Одесі, Львові, Харкові, Дніпрі, Києві, Маріуполі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі, Луцьку, Тернополі та Кривому Розі. В майбутньому список міст розшириться. Додаток працює безкоштовно як на Android, так і на IOS.