В "Дії" з'явились нові функції / тсн.ua

В додатку «Дія» сьогодні запустили бета-тест електронних свідоцтв про народження, штрафів та виконавчих проваджень.

Читайте такожМінцифри відкрило доступ до дозволів на будівництво

Про це у Telegram повідомляє прес-служба Мінцифри.

Відео дня

Зокрема, завдяки «Дії» свідоцтво про народження дитини до 16 років завжди буде доступне у смартфонах обох батьків.

Кабмін ухвалив постанову щодо запровадження е-свідоцтва про народження 23 вересня. В Мінцифри в зв’язку з цим наголошували, що електронне свідоцтво тепер має таку саму юридичну силу, як і паперове.

Крім того, тепер у  бета-тесті «Дії» можна переглянути та сплатити штрафи за порушення ПДР (фото та відеофіксація). Таким же чином можна переглянути та сплатити борги за виконавчими провадженнями фізичними особами-боржниками.

Квитанція про оплату штрафу або боргу зберігається в додатку.

Держава у смартфоні

  • На початку року Міністерство цифрової трансформації провело презентацію мобільного додатку «Дія» та національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова грамотність».
  • Додаток "Дія" - це спеціально розроблений додаток в рамках проекту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна зберігати оцифровані версії своїх документів.
  • Наразі користувачам додатку доступна можливість використовувати низку цифрових версій документів за допомогою смартфону: електронні паспорти (закордонний та ID-картка), студентський квиток, водійське посвідчення, поліс цивільного автострахування,свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тощо.