На користувачів старих версій Windows чекають гарні новини / REUTERS

Датамайнери розбирають білд нової версії Windows (так званий Windows 11), який витік в мережу. Так стало відомо, що користувачі Windows 7 і Windows 8.1 зможуть безкоштовно оновитися до нової версії.

Як повідомляє XDA, у файлах нової Windows знайшлиключі конфігурації, які вказують на підтримку Windows 7 і Windows 8.1. Є і ключі для Windows 8, але ця версія не має повної підтримки. Спочатку доведеться оновитися до 8.1, і тільки потім - до 11.

Користувачі Windows 10 ймовірно також отримають оновлення безкоштовно.

Відео дня

У Microsoft не так давно заявили, що Windows 10 використовується на більш ніж 1,3 млрд пристроїв по всьому світу. Зазначається, що компанія очевидно хоче зберегти цю колосальну користувацьку базу.

Читайте такожMicrosoft припинить підтримку Windows 10 у 2025 році

Windows 11 - що відомо

Нагадаємо, реліз нової версії Windows запланований на 24 червня. У ЗМІ вона раніше фігурувала як оновлення Sun Valley і "Windows 11", хоча офіційна назва оновлення невідома.

Передбачається, що оновлення буде масштабною переробкою Windows 10, що радикально змінить можливості системи, підвищить стабільність і запропонує користувачам новий інтерфейс.

У мережу раніше потрапляли скріншоти нового інтерфейсу, а також подробиці більш значних нововведень. Так, емулятор Android має дозволити Windows запускати мобільні додатки.