Ультракрупний план "обличчя" мурахи / фото Eugenijus Kavaliauskas

Мурахи настільки великим планом ви, швидше за все, ще не бачили. Литовський фотограф Еугеніюс Каваляускас зробив знімок "обличчя" комахи, яке виглядає, як кадр з фільму жахів.

Як повідомляє Science Alert, знімок був удостоєний звання "Видатне зображення" на конкурсі Small World Photomicrography Competition 2022 року.

На знімку великим планом показані щелепи і вусики Camponotus - звичайного мурашки-древоточца. Вони будують свої гнізда в деревині і харчуються частинами мертвих комах та нектаром.

Відео дня

Як повідомляється, сяючі червоні очі на знімку насправді є основами вусиків мурах, а те, що здається жовтими зубами, - це дуже маленькі "тригерні" волоски, які мурахи використовують для сприйняття навколишнього середовища.

Найкращі фотографії дикої природи-2022

Як повідомляв УНІАН, Лондонський Музей природознавства підбив підсумки щорічного конкурсу Wildlife Photographer of the Year, що є найбільшим змаганням фотографій дикої природи.

Кращим фотографом 2022 року стала американка Карін Ейгнер з фотографією під назвою "Великий гул" (the big buzz), на якій зображені бджоли. 

Вас також можуть зацікавити новини: