ICQ все ще жива / vc.ru

Побоювання з приводу безпеки даних в месенджері WhatsApp змушують користувачів по всьому світу шукати альтернативу. У Гонконзі це призвело до несподіваного стрибка популярності колись надпопулярного інтернет-пейджера ICQ.

Читайте також"Просимо в "Однокласники": росіяни запропонували Трампу перейти на російські соцмережі

Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal. Протокол ICQ був створений в 1996 році і став одним з перших масових інтернет-месенджерів, досягнувши піку популярності в кінці дев'яностих. Однак поступово пішов у минуле - спочатку з появою соцмереж, а потім – з приходом доби смартфонів.

Відео дня

Проте, протягом усіх цих років ICQ змінював власників і модернізувався. Сьогодні він фактично являє собою один з безлічі месенджерів для смартфонів.  

 Останнім часом популярність ICQ в Гонконзі зросла - в період з 5 по 12 січня число завантажень зросло в 35 разів, що стрімко підняло месенджер в місцевих чартах додатків.

Багато користувачів обґрунтовують свій вибір ностальгією за дитинством, коли Інтернет ще знаходився на зорі свого становлення, а по телевізору йшли "Друзі".

Слід також зазначити, що станом на 2020 рік ICQ належить російській Mail.ru Group.

Що сталося з WhatsApp

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагають, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.