Свій винахід Сергій Лисін назвав Nutis / фото УП

Український винахідник Сергій Лисін, який розробив «розумні» окуляри, що рахують калорії, здобув золоту медаль на Міжнародній виставці інновацій у Женеві "The International Exhibition of Inventions of Geneva".

Про це повідомляє Мала академія наука, передає УП.

Там розповідають, що це один з найбільших та найпрестижніших щорічних конкурсів у світі, в якому беруть участь розробники із 45 країн.

Відео дня

Свій винахід Сергій назвав Nutis. Розумні окуляри можуть порахувати калорійність страви за лічені секунди. За допомогою мобільного додатку окуляри відображають, скільки енергії спожито і скільки витрачено. Одягнувши окуляри та подивившись на страву, картинка фіксує її та відправляє зображення на сервер. Там і рахується калорійність їжі, а інформація з’являється згодом на екрані смартфона.

Читайте такожУ Google підрахували, скільки часу українці щодня проводять в Youtube

"Користувач може контролювати свій денний раціон: кожний прийом їжі окуляри порахують, а в кінці дня додаток виставить "рахунок" спожитих за день калорій. Це буде корисно не лише тим, хто турбується про свою фігуру, а й, наприклад, людям з алергією чи хворим на діабет: додаток підкаже, які продукти можна їсти, а від яких краще відмовитись", – пояснює Сергій.

Також Nutis має вбудований трекер, який стежить за фізичною активністю – ходьбою, бігом, тренуваннями.

Розумні окуляри можуть рахувати не лише калорійність спожитої їжі, а й кількість випитої води. Також керувати системою можна голосом. А ще Nutis допомагає шукати рецепти страв.

Вас також можуть зацікавити новини: