SpaceX запустила нову ракету / скріншот з відео

Американська компанія SpaceX провела перші льотні випробування прототипу другої ступені надважкої ракети Starship SN5, яку планують використовувати для польотів на Місяць і Марс.

Читайте такожForbes: NASA готує політ до астероїда, який коштує більше экономики Землі

Як повідомляє N+1, в ході випробувань прототип злетів на 150 метрів, перемістився в бік і здійснив м'яку посадку на посадочну площадку. Трансляція випробувань велася на Youtube-каналі NASA.

Зазначається, що Starship — це перспективна надважка ракета, яку SpaceX розробляє на зміну ракетам Falcon. Апарат складається з двох ступенів, одна з яких буде виступати і як корабель.

За задумом інженерів, ракета зможе вивести в космос понад 100 тонн корисного вантажу, тож її хочуть використовувати для місячних і марсіанських місій. Крім того, ступені зможуть здійснювати м'яку посадку і дозаправку в космосі.

SpaceX розглядає Starship і як транспорт для суборбітальних пасажирських перельотів між континентами. Передбачається, що друга ступінь ракети зможе долетіти з одного континенту на інший за кілька десятків хвилин.

Повноцінний запуск комплексу Starship намічений на 2021 рік.

Раніше повідомлялося, що американський космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon з астронавтами Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном повернувся на Землю.