Windows 10 сильно змінилася / REUTERS

Масштабне оновлення Windows 10 (версія 2004) стало доступним для всіх користувачів системи.

Читайте такожДві українські команди потрапили до фіналу конкурсу з розвитку штучного інтелекту від Microsoft

Як повідомляє «Игроманія», оновлення несе цілу низку великих нововведень. Зокрема, у Windows 10 з'явилася підсистема Linux другого покоління з повноцінним ядром і підтримкою графічного інтерфейсу.

Відео дня

Оновлення також дозволить давати свої назви віртуальним робочим столам, здійснювати хмарне завантаження для скидання даних на ПК і вести моніторинг температури GPU прямо в Диспетчері завдань. Оновилися стандартні інструменти Windows – блокнот і калькулятор. Крім того, система має стати більш продуктивною.

Асистент Cortana тепер виділений в окремий додаток і наділений новими функціями. Наприклад, навчився створювати події в календарі, відправляти електронні листи і знаходити листи від обраних адресатів.

Для установки оновлення потрібно вручну перевірити наявність збірки Windows update і прийняти рішення про інсталяцію.

Можна також використовувати Media Creation Tool з сайту Microsoft. Ця утиліта дозволить встановити систему «з чистого аркуша», або просто завантажити образ.

Номер версії Windows 10 (2004) — 19041.1.

Раніше Компанія Microsoft припинила розповсюдження update 10 з номером KB4524244 після того, як користувачі почали скаржитися на критичні помилки, включаючи крах системи.