В Україні розпочалися збори резервістів за участі представників країн-членів НАТО / фото Міноборони

На базі Західного територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних силах України розпочалися планові збори військовослужбовців у резерві.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, збори відбуваються за участю та контролем представників Збройних сил Литви та Канади.

Читайте такожВ Грузії стартують військові навчання країн НАТО за участі України

Відео дня

За словами головного старшини головного управління Військової служби правопорядку в ЗСУ Андрія Січкаря, іноземні партнери будуть ділитися власним досвідом проведення подібних заходів. Зазначив також, що проведення зборів з військовослужбовцями у резерві – це ціла низка різноманітних дій, націлених на збереження військового кадрового потенціалу.

Як зазначається в повідомленні, в цьому році військові правоохоронці приділили особливу увагу агітації та роз’яснювальній роботі не лише з резервістами, а також з керівниками підприємств, де працюють громадяни.

«Це призвело до того, що за викликом до частини прийшли всі 100 % солдат, сержантів та офіцерів резерву. На кожного з них було передбачено військове обмундирування потрібного розміру, укомплектований речовий мішок. Відразу по прибуттю було проведено всі розрахунки по необхідних грошових виплатах, які передбачені в таких випадках», - інформують у військовому відомстві.

Як повідомляв УНІАН, у липні кораблі ВМС України і НАТО провели спільне тренування в Чорному морі.