Підозрюваного у замаху на Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти / фото УНІАН

Підозрюваного у справі замаху на херсонську чиновницю та активістку Катерину Гандзюк Миколу Новікова відпустили з-під варти.

Про це повідомила сестра Новікова Ірина Кадукова, передає "Українська правда".

За її словами Новікова звільнили з під варти навіть до розгляду апеляції.

Відео дня

"Я прийшла сьогодні в суд, де мали розглядати апеляцію і мав бути відео-зв'язок з свідками зі Львова щодо його алібі. Поки чекала в суді, прийшов прокурор і сказав, щоб я їхала забирати брата, він не винен", - сказала Кадукова.

Читайте такожУ Херсоні суд арештував ще двох підозрюваних у нападі на активістку Гандзюк

Як пояснив адвокат Новікова Камілжан Шадманов, апеляція була відкликана.

"Я відкликав свою апеляцію. За 15 хвилин до початку засідання прокурор показав постанову про закриття кримінального провадження по відношенню до мого підзахисного", - сказав він.

Сестра Новікова також заявила, що буде добиватися справедливості далі: "Ми будемо далі боротися, ми хочемо вибачень".

Водночас за її словами, Новіков підтвердив, що правоохоронці не вибивали силою зізнань із нього.

Читайте також"Майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами": активістка Гандзюк не впізнала підозрюваного у нападі на неї

Як повідомляв УНІАН, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Наразі Гандзюк перебуває на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю, і затримала особу, яка підозрюється в скоєнні злочину.

6 серпня Херсонський міський суд обрав підозрюваному Миколі Новікову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сьогодні, 22 серпня, голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом слідство притягує до кримінальної відповідальності шістьох підозрюваних в участі чи співучасті у замаху на вбивство Гандзюк.