У справі замаху на Катерину Гандзюк затримано шістьох осіб / фото УНІАН

Наразі слідство притягує до кримінальної відповідальності шістьох підозрюваних в участі чи співучасті у замаху на вбивство чиновниці Херсонської міської ради та активістки Катерини Гандзюк.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Національної поліції Києва Сергій Князєв під час брифінгу в Києві.

“На сьогодні слідством притягуються до кримінальної відповідальності шестеро громадян України, яких ми підозрюємо в участі або співучасті у вчиненні цього злочину. Сьогодні буде ряд судових засідань щодо обрання запобіжного заходу двом підозрюваним особам”, - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами": активістка Гандзюк не впізнала підозрюваного у нападі на неї

Нагадаємо, 20 серпня Князєв повідомляв, що за підозрою в організації та співучасті в замаху на Гандзюк затримано п’ятьох осіб.

21 серпня двом затриманим обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. За день до цього, 20 серпня, на два місяці заарештували ще одного підозрюваного.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Наразі Гандзюк перебуває на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на Гандзюк як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю, і затримала особу, яка підозрюється в скоєнні злочину.

6 серпня Херсонський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

17 серпня правоохоронці затримали ще двох підозрюваних у нападі на Гандзюк, серед яких чоловік, який, за даними поліції, купував сірчану кислоту.