В Харькове начался суд над

Сьогодні розпочалося попереднє засідання Київського райсуду Харкова, який слухає справу "Топаза".

Читайте такожХарківський суд заарештував антимайданівця "Топаза" до 15 лютого (фото)

Під час засідання було заявлено декілька клопотань. Зокрема, суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисту Гната Кромського щодо надання обвинуваченому додаткової охорони, проте задовольнив клопотання направити звернення у військову прокуратуру щодотиску з боку працівників СБУ на Гната Кромського. Крім того, суд залишив без розгляду клопотання захисту про направлення в прокуратуру для усунення недоліків обвинувального акту у справі.

Відео дня

Наступне засідання призначено на 5 січня 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, Гната Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня будівлі Харківської обласної держадміністрації. 29 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня "Топаз", зрізавши браслет, зник. У квітні його затримали співробітники СБУ, однак 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Гната Кромського на особисте зобов'язання.

Довідка УНІАН. Гнат Кромськой підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 294, ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу ("незаконне заволодіння транспортним засобом"; "участь у масових заворушеннях, які супроводжувалися погромами, підпалами та знищенням майна"; "посягання на територіальну цілісність України").