Осмаєв впевнений, що вбивці його дружини будуть покарані / фото УНІАН

Колишній командир міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв впевнений, що вбивці його дружини Аміни Окуєвої будуть знайдені і покарані.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Цензор.Нет».

«Вони всі будуть знайдені, будуть покарані рано чи пізно. І я хочу нагадати, що був такий діяч, полковник Буданов. І нехай ті, хто це зробив, запитають, як він закінчив. Ми нікуди не поспішаємо. Навіть якщо зі мною щось трапиться, мої побратими, товариші, брати – вони закінчать цю справу, дасть Бог», – зазначив Осмаєв.

Відео дня

Читайте такожУ справі про замах на добровольців АТО Осмаєва й Окуєву зачитали обвинувальний акт

Довідка. Російський військовий, полковник Юрій Буданов в 2003 році був засуджений на 10 років за викрадення і вбивство 18-річної чеченки Ельзи Кунгаєвої під час Другої чеченської війни. Вже через рік спробував отримати помилування, але його не відпустили після протестів в Чечні. На початку 2009 року вийшов з в'язниці умовно-достроково. Через два роки був убитий в Москві чеченцем Юсуп-Хаджі Темирхановим.

Адам Осмаєв також підкреслив, що не сподівається, що українська влада когось знайде. «Бо всі ці люди вже в основному знаходяться на території Росії. Тому... Господь їх покарає в будь-якому випадку. Будемо сподіватися, що скоро», – пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої і її чоловіка Адама Осмаєва, колишнього командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, обстріляли на залізничному переїзді біля Глевахи (Київська область). Окуєва загинула, її чоловік був поранений.

1 листопада Окуєву поховали в Дніпрі поруч із командиром міжнародного батальйону імені Джохара Дудаєва Ісою Мунаєвим.