Нові картки видаватимуть тим самим пільговим категоріям киян та не киянам, але які офіційно працюють у Києві, що й раніше / Фото УНІАН

Київрада підтримала запровадження у 2019 році «Муніципальної картки «Картка киянина» та базі існуючої багатофункціональної електронної картки «Картка киянина» (КК).

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 63 з 80 депутатів Київради.

Причина зміни існуючого зразка «Картки киянина» полягає в завершенні терміну дії договору з попереднім розробником (наприкінці 2018 року).

Відео дня

Депутати затвердили положення про «Муніципальну картку «Картка киянина» та визначили, що нині діючі «Картки киянина» будуть дійсними до завершення терміну їх дії.

Згідно з рішенням, нові картки видаватимуть тим самим пільговим категоріям киян та не киянам, але які офіційно працюють у Києві, що й раніше: це громадяни, які мають право на пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до актів КМДА та виконавчого органу Київміськради; внутрішньо переміщеним особам; зареєстрованим у Києві; офіційно працевлаштованим у столиці особам, які отримують повну загальну середню, професійну (професійно-технічну) та вищу освіту в закладах освіти міста Києва всіх рівнів акредитації, а також батьки (опікуни) дітей, які отримують повну загальну середню освіту в закладах освіти міста.

Читайте такожОдна з найбільш безлюдних станцій метро в Києві першою повністю відмовиться від жетонів

Київрада доручила Департаменту соцполітики КМДА спільно з райадміністраціями здійснити ідентифікацію та реєстрацію громадян у Києві, які мають право на пільги. Передбачається створення Реєстру утримувачів е-картки.

Відповідно до рішення, оновлена КК буде мати додатки: транспортний (для проїзду в громадському транспорті); платіжний (можливість здійснювати безготівкові платежі та зняття готівки); комунальний (дані про пільги і субсидії при оплаті послуг ЖКГ); медичний (надання спектру медичних послуг, у т.ч. і медичного страхування); торівельний (надання та облік знижок у роздрібних торгово-сервісних підприємствах, аптеках, медичних установах, закладах культури тощо); освітній (надання й облік послуг і сервісів учням закладів освіти Києва).

Депутати визнали такими, що втратили чинність попередні свої рішення, що стосуються запровадження у Києві багатофункціональної «Картки киянина» (п’ять рішень).

Як повідомили УНІАН в Департаменті соціальної політики, у Єдиному реєстрі утримувачів «Картки киянина» станом на 1.12.2018 р. в системі зареєстровано 833 тис. 037 киян, 711 тис. 763 з них – за соціальною ознакою; при цьому стали утримувачами картки 741 тис. 246 киян, з яких 662 тис. 745 – за соціальною ознакою (пільговики).

Проект «Картка киянина» почали запроваджувати в столиці у 2013 році.