Обвинувачений утримуватиметься під вартою без можливості внести заставу до 22 лютого 2019 року / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси сьогодні продовжив арешт 37-річному Максиму Литвину, підозрюваному в жорстокому поводженні з тваринами, затриманому на початку серпня.

Як повідомили УНІАН в суді, 22 грудня райсуд продовжив слухання кримінальної справи за звинуваченням чоловіка в жорстокому поводженні з тваринами (ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України).

В судовому засіданні сторона звинувачення заявила клопотання про продовження строку утримання під вартою обвинуваченому. У свою чергу, адвокат Литвина наполягав на невинності його підзахисного і на тому, що його не слід утримувати в СІЗО.

Відео дня

Розглянувши клопотання прокурора, суд його задовольнив. Таким чином, обвинувачений буде утримуватися під вартою без можливості внести заставу до 22 лютого 2019 року.

Наступне судове засідання відбудеться 25 січня 2019 в 11.00.

За версією слідства, протягом кількох місяців 2018 року співмешканка обвинуваченого через соціальну мережу Facebook брала у дім кошенят, які перебували під опікою волонтерів.

Читайте такожВ Україні спалахнув скандал через зняття заборони полювання на лосів: що ми про них знаємо (відео)

Отримавши зазначених тварин, чоловік знущався над ними, завдавав болю, в тому числі піддаючи їх впливу термічних факторів.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня Київський районний суд Одеси заарештував Максима Литвина, підозрюваного в жорстокому поводженні з тваринами. Чоловік брав їх у волонтерів під приводом надання умов для проживання, а насправді знущався над тваринами.

Як стверджують зоозахисники, чоловік з особливою жорстокістю вбив кілька десятків тварин, у тому числі, у присутності неповнолітнього пасинка.

Через вищеназвану сім'ю волонтери проводили акції протесту, зокрема, біля будівлі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

2 листопада прокуратура Одеської області заявила, що направила до суду кримінальну провадження стосовно підозрюваного.