Через два дні у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського патріархату, усі єпископи, які прибудуть на цей Синод, поставлять свої підписи під томосом.

Відео дня

Про це повідомила релігійно-інформаційна служба України з посиланням на слова голови Департаменту з питань релігій Міністерства культури України.

Читайте такожАвтокефальна ПЦУ увійшла до родини православних церков як рівна з усіма іншими - Епіфаній

"Томос, який сьогодні представили у Софії Київській, сьогодні ж перенесуть до храму «Теплої Софії», де його зможуть побачити усі бажаючі щодня з 8:00 до 18:00. Доступ до документу буде вільний. Через два дні у Стамбулі відбудеться Синод Вселенського патріархату. Усі єпископи, які прибудуть на цей Синод, поставлять свої підписи під томосом. Наразі стоїть підпис тільки Патріарха Варфоломія. Після цього сувій томосу навіки повернеться в Україну", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.