Рятувальники відпрацьовують дії на воді напередодні свята Водохреща / УНІАН

Державна служба України з надзвичайних ситуацій напередодні свята Водохреща нагадує українцям про небезпеку замерзлих водойм.

Читайте такожДеякі українці зробили Водохрещу екстремальною (відео)

У повідомленні на сайті ДСНС зазначається, що не усі громадяни відповідально ставляться до власної безпеки, обираючи місце для занурення.

Відео дня

«З метою профілактики нещасним випадкам, рятувальники з усієї країни посилюють роз'яснювальну роботу серед населення та патрулюють водойми. Також фахівці ДСНС проводять тематичні тренування. Зокрема, такі навчання відбудуться 17 січня у місті Вишгород Київської області», - йдеться в повідомленні.

Так, рятувальники разом з представниками Нацполіції проводитимуть рейд на Київському морі. До заходу будуть залучені також фахівці рятувально-водолазної служби ДСНС, працівники швидкої медичної допомоги та представники релігійних конфесій.

Водолази продемонструють, як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів.

Крім того, з огляду на те, що купання у крижаній воді може бути небезпечним, фахівці медичної служби навчать, як діяти після переохолодження в воді.

Нагадаємо, 19 січня українці святкують Водохреща - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу.

На Водохреща святять воду у всіх церквах, а також освячують річки, ставки та озера. Головним святковим обрядом є купання в ополонці.