Поліція розглядає кілька версій нападу на офіцера у Харкові, у тому числіу зв'язку з професійною діяльністю / фото hk.npu.gov.ua

У Харкові правоохоронці відпрацьовують кілька версій скоєння нападу на офіцера Департаменту карного розшуку Національної поліції, в тому числі у зв’язку із його професійною діяльністю.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, про це під час робочої наради у Харкові заявив начальник Головного управління Нацполіції в області Олег Бех.

«Зараз слідчі відпрацьовують ряд версій скоєння злочину, в тому числі у зв’язку із професійною діяльністю потерпілого, - сказав Бех. – Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо розшуку нападників».

Відео дня

Читайте такожСтало відомо про стан офіцера поліції, пораненого у Харкові

Він також зазначив, що відразу після нападу на офіцера поліції весь особовий склад поліції Харківщини був піднятий по тривозі.

«З місця події вилучили велику кількість речових доказів, опрацювали відео з камер відеоспостереження. Для розшуку зловмисників задіяли працівників патрульної поліції та відразу розмістили орієнтування у засобах масової інформації», - повідомив Бех.

У свою чергу перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, який теж брав участь у нараді, зазначив, що поліція повинна зробити все можливе для розшуку та затримання зловмисників, які посягнули на життя офіцера поліції.

За словами Аброськіна, для оперативного розкриття даного злочину необхідно посилити роботу блокпостів із залученням сил оперативних працівників Управління карного розшуку та територіальних підрозділів поліції та збільшити кількість патрулів по місту.

Також він запропонував створити спеціальну оперативну групу з числа працівників Департаменту карного розшуку, досвідчених слідчих та інших фахівців.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Харкові двоє невідомих у масках скоїли напад на офіцера Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Встановлено, що коли потерпілий виходив з під’їзду, до нього підійшли двоє невідомих. Нападники вдарили чоловіка та зробили декілька пострілів із невстановленої зброї в область голови, після чого зникли з місця події на автомобілі темного кольору. Попередньо, потерпілий із пораненнями голови та шиї доставлений до лікарні.

За фактом нападу розпочато кримінальне провадження ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) ККУ.