Поліція відкрила справу через публікації допису волонтера у ЗМІ / facebook.com/Сергій Мазур

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікацій у ЗМІ про збір персональних даних правоохоронців, які 9 лютого побили активістів біля Подільського управління поліції.

Читайте такожПоліцейському, який бив лежачого активіста, повідомили про підозру

Як зазначають у прес-службі Національної поліції України, матеріали та дописи про грошову винагороду за інформацію про поліцейських були розміщенні як у соціальних мережах, так і на інформаційних сайтах.

Відео дня

"Проаналізувавши повідомлення у ЗМІ та у соціальних мережах про збір інформації щодо працівників Подільського управління поліції та співробітників спецпідрозділу, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зокрема, у публікаціях мовиться про персональні дані правоохоронців, домашні адреси, а також членів їх сімей, та висловлюються натяки про вчинення над ними фізичної розправи", - повідомили в поліції.

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого волонтер Роман Сініцин опублікував пост, в якому пропонував всім бажаючим за 500 доларів повідомити персональні дані особи в цивільному, яка била лежачого активіста, а також по 50 доларів за ідентифікацію кожного зі спецпризначенців, які били учасників акції.

Волонтер повідомив, що поліція внесла інформацію в ЄРДР за ст. 345 «Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків».

Сініцин вважає, що після цього будуть негласні слідчі (розшукові) дії щодо нього та інших активістів. «Прогнозуємо, що це допити, обшуки, вилучення техніки, документів, цифрових носіїв, зовнішнє спостереження, прослуховування телефонів, місця перебування», - додав він.

Разом з тим волонтер стверджує, що в його публікації про грошову винагороду за персональні дані спецпризнаценців погроз немає.