Національний відбір у Грузії в цьому році проходив за форматом шоу Idol / офіційний сайт "Євробачення"

Співак Ото Немсадзе, який зайняв друге місце в третьому сезоні українського талант-шоу "Голос країни", переміг у грузинському національному відборі на Євробачення. Музикант представить Грузію з піснею Sul tsin iare, назва якої перекладається з грузинської мови як "Вперед".

Про це повідомляється на офіційному сайті "Євробачення".

Уточнюється, що національний відбір у Грузії в цьому році проходив за форматом шоу Idol. Участь у ньому брали 10 артистів. Остаточне рішення про те, хто поїде в Тель-Авів представляти країну, приймалося виключно голосуванням глядачів.

Читайте такожУ НСТУ розповіли, чи поїде Україна на "Євробачення" у 2020 році у разі перемоги Росії

Як повідомляв УНІАН, Україна не буде брати участь у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019».

НОТУ, як і кожен рік, запропонувала переможця національного відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після переговорів MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге та третє місця за результатами відбору, але групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

В НОТУ зазначили, що нинішній відбір «виявив і привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язках артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, а в іншій частині викликає обурення і неприйняття».

Також в НОТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень щодо роботи артистів на території РФ, незважаючи на великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.