Правоохоронці подякували суддям за принципову позицію / фото УНІАН

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою «кримінальному авторитету» Юрію Григоренку, відомому на прізвисько «Григора», який напередодні був затриманий поліцією.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області.

Згідно з постановою суду, Григоренку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Відео дня

«Як встановлено в ході попереднього розслідування, будучи неодноразово засудженим за скоєння злочинів, в томі числі й тяжких, підозрюваний продовжив свою злочинну діяльність і незаконно зберігав при собі без належного дозволу вогнепальну зброю, вилучену в останнього у ході обшуку», - йдеться в повідомленні прокуратури .

При цьому, в повідомленні поліції, опублікованому на офіційному сайті ГУНП в Запорізькій області, правоохоронці подякували суддям за принципову позицію.

«Орджонікідзевським районним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дякуємо суд за принципову позицію під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу», - сказано в повідомленні.

У той же час, у Григоренка є 10 днів для того, щоб оскаржити рішення про арешт в апеляційному суді.

Читайте такожУ Дніпрі зі стріляниною затримали кримінального «авторитета» на прізвисько «Арієць» (відео)

Як повідомляв УНІАН, 10 березня поліцейські в черговий раз затримали «кримінального авторитета» «Григору». Затриманий Григоренко неодноразово судимий, відбував тюремні строки у виконавчих установах. Однак, останній найтриваліший строк Григоренко відбув у 2011 році - він півроку провів у Вільнянському СІЗО - його звинувачували в незаконному зберіганні наркотичних речовин. Після чого суд змінив йому запобіжний захід і звільнив з-під варти.

Через місяць після звільнення Григоренка було знову затримано - на трасі під Запоріжжям він обстріляв з автоматичної зброї автомобіль, в якому перебувала літня подружня пара. За словами самого «Григори», інцидент на дорозі виник у результаті того, що водій «підрізав» його авто. Пізніше постраждалі заявили, що претензій до стрільця не мають, і його не притягли до відповідальності.

Крім того, після чергового виходу з СІЗО, «Григора» почав стріляти з вікна багатоповерхівки в центрі Запоріжжя по перехожих. Пізніше поліція повідомляла, що в цьому будинку був підпільний бордель. Потім «Григора» почав відстрілюватися від поліцейських, які прибули на виклик про стрілянину. Тікаючи від правоохоронців, він вистрибнув з вікна 3-го поверху і зламав ногу, після чого був затриманий.

Також, ще одним резонансним епізодом стала стрілянина, яку «Григора» відкрив у кафе, вимагаючи, щоб його безкоштовно обслужили.

Востаннє Юрія Григоренка затримали в січні цього року за звинуваченням у зберіганні наркотиків, однак суд відпустив його під домашній арешт.