Всі учасники події - місцеві жителі віком від 19-ти до 44-х років \ Фото УНІАН

В Одесі затримано чотирьох зловмисників, що викинули з другого поверху житлового будинку громадянина Фінляндії, який внаслідок падіння отримав травми ніг.

Читайте такожУ центрі Одеси з вікна викинули громадянина Фінляндії

Як повідомили УНІАН відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, вчора ввечері співробітниками поліції встановлено коло осіб, причетних до зазначеного злочину, що стався в Приморському районі міста.

Відео дня

Всіх зловмисників затримали й доставили до Портофранківського відділення поліції для проведення необхідних слідчих (процесуальних) дій.

За словами 36-річного потерпілого, зловмисники вимагали у нього $2 тис. за нерозголошення особистої інформації про честь і гідність. Між ним і вимагачами сталася бійка, під час якої його викинули з балкона.

Як зазначається, за зверненням іноземця відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу ("вимагання").

Всі учасники події - місцеві жителі віком від 19-ти до 44-х років - затримані в порядку ст. 208 КПК. Їх перевіряють на причетність до аналогічних злочинів.

Розслідування триває.

Як повідомив УНІАН представник у правоохоронних органах, зловмисники, серед яких троє перебувають у родинних зв'язках (брати), вимагали у чоловіка вищезазначену суму за нерозголошення інформації про те, що потерпілий нібито має нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Вони запевняли, що у них нібито є відповідні відеозаписи й шантажували іноземця тим, що оприлюднять «компромат».

Як повідомляв УНІАН, 17 березня в Одесі було госпіталізовано громадянина Фінляндії, якого викинули з балкона другого поверху житлового будинку. При падінні з висоти чоловік отримав перелом обох ніг.

Встановлено, що тілесні ушкодження іноземець отримав, перебуваючи в гостях у квартирі місцевого жителя в центрі Одеси - на вулиці Єлисаветинській.

Підозрюваний разом із друзями, застосувавши до іноземця фізичну силу, викинули його з балкона квартири, розташованої на другому поверсі.

Попередньо зазначену подію правоохоронці кваліфікували за ст. 122 Кримінального кодексу ("умисне нанесення тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості").