Канада надає багатопрофільну підтримку Україні / фото УНІАН

Канада продовжила термін перебування місії Збройних сил Канади «Об’єднувач» (UNIFIER) в Україні до кінця березня 2022 року.

Як повідомляється на сайті уряду Канади, про відповідне рішення оголосили міністр оборони Харджит Сінгх Сейджан та міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Важливість продовження перебування в Україні тренувальної місії канадської армії в Україні до кінця березня 2022 року пояснюється поточною ситуацією з безпекою у регіоні, незважаючи на суттєвий прогрес у реформуванні, який демонструють оборонні та безпекові сили України.

Відео дня

Завдяки місії «Об’єднувач» (UNIFIER) канадські Збройні сили продовжать здійснювати воєнну підготовку та допомагати у зміцненні потенціалу оборонних та безпекових сил України.

Зазначається, що ця підготовка безпосередньо допомагає оборонним і безпековим силам України підтримувати внутрішню безпеку та територіальну цілісність, сприяючи регіональній та міжнародній стабільності.

Читайте такожКанада слідом за ЄС і США ввела нові санкції проти Росії

Також сказано, що операція UNIFIER підтримує більш ширший порядок реформ України та сприяє поточним зусиллям Канади щодо зміцнення демократії, прав людини та верховенства права в Україні.

«Сьогоднішнє оголошення знову підтверджує незмінну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України та нашу відданість глобальній безпеці. Відданість Канади Україні однозначна і непохитна. З продовженням терміну дії операції «Об’єднувач» чоловіки і жінки наших канадських Збройних сил відіграють ключову роль у сприянні зміцнення, розвитку і модернізації потенціалу сил оборони і безпеки України», - наголосив Сейджан.

Своєю чергою Фріланд зазначила, що народ України знає, що може покладатися на Канаду.

«Операція «Об’єднувач» є невід'ємною частиною нашої багатосторонньої підтримки України. Ми незмінні у нашій відданості суверенітету і територіальної цілісності України, оскільки це забезпечує стабільне, демократичне і заможне майбутнє. Саме з цієї причини Канада також пишається, що проведе третю щорічну конференцію з українських реформ у липні цього року», - зауважила вона.

Крім того, сказано, що Канада надає багатопрофільну підтримку Україні (фінансову, гуманітарну, нелетальну військову), розмір якої з січня 2014 року у цілому становить понад 750 млн канадських доларів.

З часу початку роботи канадських інструкторів у вересні 2015 року вдалося підготувати більше 10 тис. 800 українських військовослужбовців, додали в уряді Канади.