У Харкові хочуть підняти тарифи на опалення і гарячу воду / УНІАН

Комунальне підприємство (КП) "Харківські теплові мережі" оприлюднило можливі тарифи на опалення і гарячу воду, які пропонують ввести в Харкові з 1 травня 2019 року.

Читайте такожУ Харкові затверджено нові тарифи на гарячу воду і опалення

Відповідний проект опублікований на сайті підприємства. В середньому тарифи на опалення для користувачів з лічильниками та без планують підняти майже на 22%. Гаряча вода для споживачів з полотенцесушарками і без них подорожчає на 21,6%.

Відео дня

Тарифи на опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії планують підняти до 1 876,91 грн / Гкал; для абонентів житлових будинків без будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії - до 48,01 грн за 1 кв. м.

Тарифи на гарячу воду при умові підключення полотенцесушарки до систем централізованого постачання гарячої води збираються підвищити до 113,39 грн за 1 куб. м; за відсутності полотенцесушарки - до 104,98 грн за 1 куб. м.

У КП підвищення тарифів пояснюють подорожчанням постачання природного газу, вугілля, теплоенергії "ТЕЦ-3" і "Харківської ТЕЦ-5" і збільшенням витрат на електроенергію та оплату роботи.