Ілюстрація / REUTERS

Після анексії 2014 року – після "патріотичного чаду" – півострів став стрімко занурюватися в наркотичний чад.

Російська "Новая газета" опублікувала страшну статтю "Залежність Криму" про те, як "півострів стає лідером серед російських регіонів за оборотом наркотиків", пише 24 канал.

Читайте такожКримський міст буде знесено: експерт пояснивши, як це станеться (відео)

Відео дня

Журналістка з Москви "копнути глибоко" таку небезпечну тему, звичайно, не могла. Але вона – смілива, потрібно визнати. Панночка – прямим текстом написала те, про що в Криму воліють мовчати – сором'язливо або зі страху. Вона має рацію, коли стверджує, що після весни 2014 року розпочався "фантастичний розмах наркоманії, що вразила, за оцінками місцевих активістів, половину, а то й дві третини молоді".

"Ми, кримчани, все це бачимо – обдовбані на кожному кроці... Зовсім юні дівчатка, і хлопчики – порожні очі, трясучі руки... Шприци в парках і під'їздах – вже звична справа... "Гордість нації" – Керченський міст, став головною артерією наркотрафіку (або точніше буде сказати "віднем наркотрафіку"?) Керченські таксисти вже кишені набили на наркоманах, які мотаються на материк за дозою, якщо дилери вчасно підвезти не встигли..."

Чи знає про проблему так звана "влада Криму"? Звичайно, знає! Більшість з них шахраї, але не сліпі. Чи знають про проблеми силові органи? Природно! Чому нічого не роблять, крім якихось "показушних" затримок наркоманів, які шляються по вулиці? Може, тому, що це їх бізнес або навіть когось вище – в Москві.

І ще важливий момент: наркотики – це не тільки бізнес. Наркотики – крутий інструмент впливу на мізки. Не тільки в медичному сенсі, але і, якщо хочете, – в соціально-політичному. Коли людина шукає нову дозу, вона не думає ні про анексію, ні про диктатуру, ні про порушення прав людини... Такі особини сучасній Росії дуже потрібні!