Тяжкохворий Бекіров заявив про намір голодувати / скріншот - Facebook, Телеканал ATR

Український політв’язень Едем Бекіров, у якого цукровий діабет, перша група інвалідності та ампутована права нога, заявив про намір розпочати голодування.

Про це повідомив його адвокат Іслам Веляєв у Facebook.

Як зазначається, про свої наміри Бекіров заявив 26 квітня під час судового засідання у "Верховному Суді" в Криму.

Відео дня

За словами адвоката, його підзахисний ухвалив таке рішення через різке погіршення стану здоров'я.

Читайте такожСтан здоров'я активіста Бекірова надкритичний, Росія приховує інформацію – омбудсмен

Окрім цього, він повідомив, що протягом понад 10 днів співробітники медчастини СІЗО вводять Бекірову ін'єкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові. І хоча родичі неодноразово намагалися передати експрес-тести для вимірювання цукру, співробітники медчастини їх не приймають під різними приводами.

"Це може призвести до незворотних наслідків, аж до летального результату. Під час останньої моєї зустрічі з Едемом його обличчя було набрякле і покрите бурими плямами. Він насилу пересувався, його мучить задишка, постійні болі в лівій стороні грудей", - заявив адвокат.

Нагадаємо, за словами дружини, Едем хворіє вже 18 років. У нього цукровий діабет, перенесений інфаркт, операції на серці та ампутована нога з раною, що ніяк не гоїться. Чоловік зник в окупованому Криму 12 грудня 2018-го. Попри погане самопочуття він поїхав туди, аби відвідати родичів і стареньку матір. Потім виявилося, що Бекірова доправили до будівлі ФСБ РФ в Сімферополі, йому висунуто звинувачення у зберігання боєприпасів.

Жінка впевнена, історія з перевезенням зброї – маячня. Чоловіка затримали за його проукраїнську позицію. 13 грудня так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці активіста Едема Бекірова за підозрою у зберіганні боєприпасів. Бекірову щодня стає дедалі гірше.