У Польщі провели акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?" \ Фейсбук Наталя Панченко

У Варшаві активісти провели акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Читайте такожХарків долучився до всеукраїнської акції "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook лідерка варшавського Євромайдану Наталя Панченко. Активістка розповіла, що акція відбулася в рамках великого параду у Варшаві на підтримку ЄС. Група активістів тримала українські прапори та плакат із запитанням: "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Відео дня

"Ми безумовно за те, щоб Україна якомога швидше стала членом Євросоюзу, але для того, щоб це відбулось, нашій країні необхідно запровадити низку реформ, перш за все ґрунтовну реформу правоохоронної системи. Щоб злочинці, винні в зухвалих вбивствах та нападах на активістів, були знайдені та покарані. Реформу судової системи. Щоб кожен громадянин міг довести свою правоту перед чесним і незалежним судом. А доки цього всього в Україні, на жаль, немає, ми змушені задавати нашій владі, правоохоронним органам та прокуратурі прямі запитання. Тож сьогодні ми, як і українці по всій Україні та багатьох містах світу, питаємо: "Хто замовив Катю Гандзюк?", - написала Наталя Панченко.

Як повідомляв УНІАН, біля адіміністрації президента України відбулася акція "Хто замовив Катю Гандзюк?" з вимогою встановити та покарати замовників та вбивць активістки. Також подібні акції було анонсовано у 40 українських і деяких зарубіжних містах.