Навколо справи Зайцевої-Дронова розгорається новий скандал / Фото NewsRoom

Журналістка Тетяна Доцяк прокоментувала закриття провадження щодо дій експертів у справі про страшну ДТП у Харкові на вул. Сумській за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

"А це означає, що експерти можуть малювати що завгодно, писати які-небудь висновки, і ми не зможемо піддати сумніву їхні дослідження, і не дай Бог, побачити в них ознаки злочину, оскільки експерти "попереджались про кримінальну відповідальність" і "за своїм розсудом обирають методики ", і вони апріорі правильні", – обурилася вона.

Читайте такожДТП у Харкові: за скаргою адвоката Дронова на вирок суду відкрито апеляційне провадження

Відео дня

За словами журналістки, експертів в Україні ще жодного разу не притягали до відповідальності.

"Прокурори та слідчі могли б у цій справі показати свою неупередженість, на власному прикладі довести, що реформа працює. Але все як завжди", – підкреслила Доцяк.

Також вона нагадала, про яких експертів йдеться. "Це ті експерти, які не вирахували межі перехрестя, малювали авто Дронова на межі перехрестя, то перед ним, на модельках авто показували, де стояв Дронов на Volkswagen. На модельках авто в XXI столітті. Це ті експерти, які припустилися помилок в експертизі, та вказали, що Дронов стартував на жовтий, а виїхав на перехрестя на червоний, — повідомляє журналістка. — Дніпровські експерти, нагадаю, дійшли інших висновків, і швидкість вирахували, і встановили, що якби Зайцева загальмувала, то зупинилася б якраз біля світлофора".

Нагадаємо, адвокат Дронова звернувся до поліції з вимогою відкрити проти харківських експертів, які не змогли встановити швидкість автомобіля Зайцевої, кримінальне провадження за статтею "введення в оману суду або помилкові висновки експерта".