Кількість зареєстрованих переселенців з Донбасу і Криму на 5 серпня становила 1,397 млн осіб / фото ДСНС

Кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим станом на 5 серпня становила 1 млн 397 тис. 304 особи, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Станом на 5 серпня 2019 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, враховано 1 397 304 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим", - сказано в повідомленні.

Читайте такожМайже 60% опитаних в Україні переселенців - безробітні

Відео дня

У повідомленні не вказується, яка кількість сімей перебуває на обліку і яку суму передбаченої державою грошової допомоги було виплачено на цей момент цій категорії осіб.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Росією Криму в березні 2014 року і початку антитерористичної операції на Донбасі в квітні того ж року з'явилася велика кількість біженців з Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей.

За даними Мінсоцполітики, кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з Криму і Донбасу станом на 8 липня становила 1 млн 386 тис. 501 особу.

На початок 2019 року кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з Криму і Донбасу становила 1 млн 512 тис. 435 осіб.