Нацсовет обсудит вопросы редакционной политики Euronews / rusbase.vc

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк. "Ми перенесли розгляд цього питання, тому що сьогодні на засіданні представник каналу ("Інтер" - УНІАН) не зміг розповісти нам про те, що транслюватиметься на каналі Euronews", - сказав Григорій Шверк.

Читайте такожНацрада анулювала ліцензію української версії Euronews

За його словами, Нацрада має намір обговорити з Inter Media Group питання редакційної політики каналу Euronews і уточнити, яка саме редакція буде готувати адаптацію європейського телеканалу. За результатами обговорення регулятор буде приймати рішення про видачу ліцензії.

Відео дня

"Ми поспілкуємося з представниками цього каналу («Інтер»- УНІАН) для того, щоб зрозуміти, що саме транслюватиметься на каналі Euronews українською мовою, як будуватимуться відносини між українським замовником і Euronews, які будуть можливості співпрацювати Національній раді з замовником тощо", - додав Григорій Шверк.

Як повідомляв УНІАН, у березні Нацрада з телерадіомовлення анулювала ліцензію Національної телекомпанії України (НТКУ) на мовлення української версії телеканалу Euronews. Таке рішення було прийнято на підставі заяви НТКУ у зв'язку з відсутністю можливості фінансувати трансляцію української версії міжнародного телеканалу. Раніше Inter Media Group оголосила про укладення угоди про співпрацю з Euronews, яка буде спрямована на розвиток української версії телеканалу Euronews.