За словами Кулеби, діти після перегляду порнографічних матеріалів отримують травму, яка змінює модель їх поведінки / EADaily

60% підлітків готові зустрітися з онлайн-другом, котрим може стати будь-хто.

Як передає прес-служба глави держави, про це сказав уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба під час зустрічі з очільниками профільних міністерств для координації зусиль зі створення інструментів, що захищатимуть дітей від онлайн-булінгу, злочинців, порнографії та інших загроз віртуального світу.

Читайте такожУ Вінниці чоловік катував маленьких дітей та знімав їх у порно (фото, відео)

Відео дня

«Українські діти не захищені від цифрових небезпек. При цьому 92% дітей віком до 12 років мають доступ до глобальної мережі», - йдеться у повідомленні.

За словами Кулеби, діти у цьому віці не пов’язують цифрову та реальну загрози.

Він також зазначив, що 22% дітей у віці до 10 років дивляться порнографічні матеріали. «Це прямо дорівнює отриманню травми, яка змінює модель поведінки людини вже в дорослому віці», - переконаний уповноважений президента з прав дитини.

«Міністерства соціальної політики, освіти, цифрової трансформації та культури, молоді і спорту об’єднають зусилля для розробки інструментів захисту українських дітей на державному рівні та імплементації цих інструментів у різних сферах та інституціях», - повідомили у прес-службі.

До розробки планується залучити батьків, учителів, соціальних працівників, волонтерів. Перші напрацювання очікуються уже в 2019 році.