Ілюстрація REUTERS

У пункті пропуску "Станиця Луганська" співробітники ФСБ РФ намагались завербувати українку.

Як йдеться в повідомленні СБУ у Facebook, представники ФСБ у пункті пропуску "Станиця Луганська" без пояснення причини затримали мешканку Хмельницької області, яка поверталась від родичів з тимчасово окупованої території Луганщини.

Читайте такожВчинив "велику дурницю": Карпюк розповів, як його зрадив кум і заманив у РФ для "розмови з Путіним"

Відео дня

Зазначається, що представники російської спецслужби погрозами та шантажем намагались схилити жінку до негласного співробітництва. Від неї вимагали збирати різноманітну інформацію, зокрема, про розміщення військових об’єктів у регіоні.

Після повернення додому жінка звернулася до СБУ та надала детальні свідчення щодо всіх обставин свого вербування та поставлених завдань.

У відомстві зазначили, що у зв’язку з цим жінку не притягнули до кримінальної відповідальності.

"Згідно зі ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада карається позбавленням волі строком до п`ятнадцяти років. Однак, враховуючи те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв’язок з ними та отримане завдання, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.