У Міноборони налаштовані подолати "совок" в армії / фото прес-центр штаба ООС

Для подолання радянських методів роботи у Збройних силах України будуть створюватися модельні частини з практиками країн НАТО. Їхній досвід перейматимуть інші підрозділи.

Про це розповів міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Читайте такожМіноборони не планує скорочувати склад ЗСУ

Відео дня

За його словами, "це швидко не зміниш, але робити це треба".

Загороднюк зазначив, що вже створено центри підготовки сержантів, прописано концепцію підготовки сержантського складу, приведено практику нарахування зарплат відповідно до практики країн НАТО.

"Необхідно також змінити статути, щоб у них була юридично така можливість. А також проводити роботу безпосередньо з особовим складом, з офіцерами, пояснювати їм нові повноваження і функції сержанта. І вибудувати взаємодію так, щоб вони спілкувалися з солдатами, а офіцери спілкувалися з сержантами", - сказав міністр.

З цією метою, заявив глава Міноборони, планується створення модельних частин.

"Це зразкові бригади, які ми виберемо для тестування підходу. Зараз йде процес осмислення. Ми вже говорили про це з генералом Хомчаком. Він, до речі, дуже підтримує концепцію цих модельних частин. Ми зараз будемо їх відбирати, там впроваджувати зміни і в ручному режимі відпрацьовувати. Коли ми побачимо, як це працює на пілотному проекті, можна такі моделі реплікувати далі", - пояснив міністр.

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони Андрій Загороднюк розповів про намір наступного року представити план оборони України. Цього року оборонне відомство обіцяє зробити перші напрацювання такого плану.